Egymilliót érő alkotás

2023.03.02. 11:00

Varjas Judit képével közel egymillió forint gyűlt össze a földrengéskárosultak javára

Amint arról lapunkban korábban már hírt adtunk, a törökországi földrengés áldozatainak megsegítése érdekében a helyi képzőművész, Varjas Judit Dobó Zoltán polgármesterrel összefogva kérte a város lakosságát támogatás gyűjtésére.

Tóth B. Zsuzsa

Forrás: archív

Tapolca a törökországi károsultaknak gyűjtött pénzadományt, amelyhez a képzőművész is csatlakozott. Ragyogó Balaton című, ezüst-türkiz dekorglett alkotását ajánlotta fel a cél érdekében, oly módon, hogy a képet az azért legmagasabb összeget felajánló vásárolhatja meg. Az önkormányzati felhívásra közel egymillió forint gyűlt össze a tapolcaiaktól. A legnagyobb összeget a Nagyboldogasszony-plébánia gyűjtötte össze. A felajánlott művészeti alkotást az alkotótól, Varjas Judittól és Dobó Zoltán polgármestertől vette át Csonka Nándor esperes, plébános.

Az összegyűlt pénzadományt hasonlóan magas összeggel szeretné kiegészíteni a város, majd a támogatást Tapolca török testvértelepülése, Canakkale segítségével eljuttatják a katasztrófa által érintetteknek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában