Ismerem a városom?!

2023.03.08. 12:00

Véget ért a helytörténeti verseny

A Deák-iskola csapata nyerte a Veszprém történetéhez kapcsolódó, többfordulós helyismereti vetélkedőt.

Marton Attila

Az Ismerem a városom?! nevű verseny döntőjét hétfőn tartották a Pannon Egyetemen. A vetélkedőben Veszprém három időszakával ismerkedtek meg a részt vevő diákok: a feladatok a város Árpád-kori és reformkori története mellett a huszadik század második felét fogták át. 

A programban hat veszprémi általános iskola – Deák, Báthory, Gyulaffy, Szilágyi, Kossuth, Rózsa – nyolc csapata, összesen negyven hetedik–nyolcadik osztályos tanuló vett részt. A Pro Veszprém Nonprofit Kft. és a Kukkantó Baráti Kör Egyesület által a Kulturális negyed projekt támogatásával finanszírozott versenyen a Deák Ferenc Általános Iskola István népe nevű csapata végzett az élen, megelőzve a Szilágyi Keresztény Iskola és a Kossuth Lajos Általános Iskola csapatát. 

A díjátadón Porga Gyula polgármester hangsúlyozta, egy települést akkor lehet igazán megszeretni, ha ismerjük a történelmét. A verseny minden résztvevője könyvjutalomban részesült a polgármester jóvoltából az eredményhirdetésen, és három csapatnak különdíjat adott át Molnárné Barna Katalin, a Pannon Egyetem oktatási rektorhelyettese.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában