Kisbusz teli rakománnyal

2023.03.26. 17:00

Veszprémi adomány ukrán árvaházakba

A közelmúltban teli rakománnyal indult a vármegyeszékhelyről az a kisbusz, amely Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata adományából elektronikai cikkeket, többek között vízforralót, rezsót, mikrohullámú sütőt és egyéb műszaki, valamint konyhai eszközöket szállított a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából Ukrajnába.

Jákói Bernadett

Ezeket az adományokat a magyar koordinátorok Nyíregyházán átadták, majd onnan a határon túlra, kárpátaljai árvaházakba és idősotthonokba vitték a helyi önkéntesek. 

A veszprémiek adománya kárpátaljai árvaházakba és idősotthonokba érkezett meg
Forrás: MMSZ

– A veszprémi Dnipro Országos Ukrán Kulturális Egyesület higiéniai cikkeket, meleg ruhákat, pokrócokat, takarókat és élelmiszert biztosított. Az ajkai Poppe+Potthof Hungária Kft. élelmiszerekkel, egészségügyi csomagokkal, lámpákkal támogatta a szállítmányt, melyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület közép-dunántúli régiójának a kisbuszával juttattak el a nyíregyházi átvevőpontra. Hazafelé sem üresen jött a jármű, viszonzásul ukrán mesekönyveket, regényeket, kulturális kiadványokat küldtek a veszprémi ukrán közösség számára – mondta el lapunknak Lendvai-Frikkel Attila, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat veszprémi integrációsprogram-koordinátora.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában