Tojásfákat díszítettek

2023.03.31. 16:00

Vidám hangulatot teremtettek a civilek a parkban (videó)

Együtt díszítettek tojásfákat a balatonfüredi civil szervezetek, amit Horváth Ágnes elnök vezetésével a Lions Club szervezett Balatonfüreden, a Kovászna parkban a minap, ahol a klub korábban, a helyi civil szervezetek körében faültetést kezdeményezett.

Kovács Erika

Sokan eljöttek a korábban elültetett fák díszítésére Balatonfüreden, a Kovászna parkban

Fotó: Kovács Erika/Napló

Győri Anita alelnök köszöntőjében egyebek mellett a helyi közösségeket, az összefogást, a faültetést, a környezet szépítését és védelmét emelte ki, ami jellemző a városra, illetve a civil szervezetekre. Ezt a közös ünnepi készülődés is bizonyítja, miszerint a Kovászna parkban találkoztak azok, akik korábban egy-egy fát ültettek el a helyszínen, amiket most ünnepi díszbe öltöztettek. Később mindegyik növényhez elhelyeznek a balatonszőlősi bányából származó kőtáblát, melyen azt jelzik majd, hogy kik ültették el a fát. Ezúttal piknikhangulat uralkodott a parkban, ugyanis mindenki hozott valamilyen házi finomságot, így édes és sós süteményt, egy borház pedig finom balatoni nedűt kínált. 

Eljöttek a Balatonfüredi Lions Club, a Reformkori Hagyományőrzők Társasága, a Nők a Balatonért Egyesület, a Szív Egyesület, a Gyöngyvirág Egyesület, a Természetjáró Egyesület, a Helytörténeti Egyesület, a Múzsa Egyesület, a Nyugdíjas Klub, a Kék Balaton Népdalkör, az Életmód Klub képviselői, akik vidám, húsvéti díszeket helyeztek fel a fákra, majd a megjelentek sokáig beszélgettek egymással. 

Kőmüves József, az Atomerőmű Nyugdíjasok Balatonfüredi Egyesülete elnöke elismeréssel beszélt a találkozóról, az ünnepi hangulatról, majd azt mondta, ők is tervezik, hogy fát ültetnek Balatonfüreden. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában