Erasmus+

2023.03.28. 07:00

Vonattal Európában

Az Erasmus+ program részeként a DiscoverEU program keretében a Batsányi János Gimnázium négy tizenkettedik osztályos diákja ismerkedhet Európa országaival.

Tóth B. Zsuzsa

Opavszky Szonja, Rohály Csanád János, Szokolszky Álmos és Szabó Viktória Európa országaival ismerkedhet egy nyári vonatos utazás során

Forrás: Iskola

Opavszky Szonja (12. A), Rohály Csanád János (12. A), Szokolszky Álmos (12. A ) és Szabó Viktória (12. B) egy EU-s ismeretekre építő kvízfeladat eredményes kitöltésével nyert lehetőséget, hogy vonattal egy saját maguk által megtervezett útvonalon bejárja az Európa Unió választott országait. A programmal az Európa Bizottság célja az európai mobilitás elősegítése. A diákok a DiscoverEU program 30 napos vasúti utazása során a gyakorlatban is kamatoztathatják a gimnáziumi évek során megszerzett nyelvtudásukat, országismeretüket. Az utazás előtt pedig  a nyertes tanulóknak lehetőségük nyílik részt venni az utazó fiatalok nemzetközi találkozóján, a DiscoverEU meetup-on az Európai Unió egy városában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában