Remény és esély

2023.03.23. 20:00

Zászlóavató ünnepséget tartottak a Vajda-iskolában

„Beszéljen zászlónk a hit erejéről, a csapatszellemről, nemzeti értékeink őrzéséről, az emberi méltóságról, lobogjon mindig dicsőségesen, lázasan, becsülettől fényesen” – hangzott el azon a zászlóavató ünnepségen, melyet a pápai Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben rendeztek.

Haraszti Gábor

A remény és az esély zászlaját szentelték meg

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Ünnepélyes keretek között mutatták be és avatták fel az iskola zászlaját, melyre Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Unger Tamás alpolgármester, valamint a történelmi egyházak képviselői is elfogadták a meghívást. 

- A zászló - sok minden más mellett - egy közösséghez való tartozást jelent – emelte ki a képviselő. - Jelen esetben még inkább erősíti az iskolához való kötődést, alátámasztja, hogy van hova, van mihez tartozni. A zászló azt is jelképezi, hogy az iskola az oktatás és a közösségépítés terén sikeres programot hajt végre.

A műsor részeként Pente Kevin Ilies Renáta Mintha élnék című versét szavalta el, majd Horváth Dániel énekelte a Nélküled című dalt, akit zongorán Molnár Marcell kísért. Miután a történelmi egyházak képviselői megáldották a zászlót, Unger Tamás alpolgármester gratulált az eseményhez, mely mint fogalmazott, mérföldkő az iskola történetében.

- Amikor arról beszélünk, hogy egy intézmény azért szentel zászlót, hogy május 6-án a városi ballagáson e mögött a zászló mögött el tudjanak búcsúzni a diákjai, azt jelenti, hogy az iskola elért egy olyan fejlődési pontot, amikor bebizonyosodott, hogy az intézményben, a kollégákban és a diákokban is több van, mint amit eddig gondoltunk. Egy alapképzés után képesek egy középfokú képzésben is megfelelni, képesek a városi középiskolák sorába aktívan belépni. Emiatt tehát ez a zászló a remény és az esély zászlaja.

Csikó Richárd Kosztolányi Dezső Zászló című versét szavalta el, majd Csukárdi Ármin játszotta el zongorán Friedrich Burgmuller Arabesque című darabját. Az ünnepségen csengettyűn és zongorán Louis Armstrong What A Wonderful World című dalát adták elő az iskola növendékei, majd Csutiné Papp Orsolya intézményvezető szólt az egybegyűltekhez.

Fotós: Haraszti Gábor/Napló

- Intézményünk elmúlt 76 éve alatt rendszerek, törvények, jöttek, mentek. Ebben a jelentős változássorozatban azért maradhatott meg annak az iskola, amiért szeretjük, mert fő feladatát sosem tévesztette szem elől: gyermeket nevelni, hitet és tudást adni, képességeket fejleszteni. A koronavírus-járvány után mindannyiunkban felmerült az igény, hogy összetartozásunkat egy sajátos, minket szimbolizáló jelképpel fejezzük ki. A zászlón látható puzzle-szív az értelmi sérülteket, az autizmussal élőket, az érzékszervi fogyatékosokat, illetve a mozgássérülteket jelképezi, akik egyaránt fontosak számunkra, és összekapcsolódnak szívünkben. Ez a zászló lesz majd ünnepségeink legfőbb dísze, ezt adják át a tizedikesek az őket követő évfolyamnak. Beszéljen zászlónk a hit erejéről, a hagyományápolásról, a csapatszellemről, nemzeti értékeink őrzéséről, az emberi méltóságról, lobogjon mindig dicsőségesen, lázasan, sikerektől, szép élményektől, tisztességtől, becsülettől fényesen.

Az avató zárásaként Bródy János Mindannyian mások vagyunk című számát a Hét-Szín Hangcsoport mutatta be, gitáron kísért Horváth Ildikó, az ünnepség zenei szerkesztője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában