Fejlesztés

2023.04.21. 17:30

Átadták az új multifunkciós balatonfüredi sportkomplexumot

A város egy olyan komplex szabadidőparkkal gazdagodott, amely egész évben, az időjárási körülményektől függetlenül lehetőséget nyújt az aktív kikapcsolódásra, egészségmegőrzésre, ami mellett számos helyi érdekeltségű versenysportág számára is infrastruktúrát biztosít.

Balogh Dávid

Fotó: Nagy Lajos

A hivatalos átadóünnepségen jelen volt Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője, Bardóczy Gábor, a Magyar Kézilabda Szövetség TAO-igazgatója, illetve Bóka István, Balatonfüred polgármestere. 

– Belépve a csarnokba elfogytak a szavak, ez a létesítmény önmagáért beszél – kezdte beszédét Kontrát Károly. Az országgyűlési képviselő kiemelte, reméli, hogy ez a multifunkciós komplexum tovább emeli a magyar sport színvonalát, és nemcsak a kézilabdában, hanem egyéb sportágakban is – tette hozzá. Kontrát Károly megköszönte az együttműködést Balatonfüred polgármesterének.

– Ez a sportkomplexum hatalmas dolog a város életében. Köszönetet kell mondanunk mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy Balatonfüreden létrejöhetett ez – mondta Bóka István.

Fotó: Nagy Lajos

A projekt bekerülési értéke megközelítőleg 1,9 milliárd forint volt, amely magába foglalta a létesítmény építési költségeit, tervezését, a beruházás műszaki ellenőrzését, valamint a kapcsolódó közbeszerzés lebonyolítását. A beruházás forrásaiból csaknem 1,6 milliárd forintot vállalkozások biztosították társasági adójuk felajánlásaiból, a fennmaradó rész pedig állami támogatásból valósult meg. A 2348 négyzetméter alapterületű csarnok kivitelezése 2021 tavaszán kezdődött és 2022 őszén fejeződött be. 

A Forrás Sportpark névre keresztelt szabadidőparkban fedett és kültéri teniszpályákat, egy terepkerékpár-élménypályát, 800 méteres rekortánborítású futópályát, műanyag oktató sípályát, hófánkpályát, görkorcsolyapályát, szabadtéri edzőparkot és játszótereket alakítottak ki. A terület fejlesztésére irányuló összetett program része a Balatonfüred Kézilabda Sportjáért Közhasznú Alapítvány fejlesztése is, amelynek keretében egy többfunkciós kézilabdacsarnok jött létre a szervezet Magyar Kézilabda Szövetséghez benyújtott sportfejlesztési programjai eredményeként. 

A projekthez tartozik az úgynevezett Tündérkert közpark kialakítása is, amelynek keretében közel háromszáz őshonos gyümölcsfát telepítenek és tűzrakó helyeket alakítanak ki. 

A megvalósuló projektek hozzájárulnak Balatonfüred további ismertségének növeléséhez, számos új, valamint továbbfejlesztett szolgáltatással bővítve a település turisztikai vonzerejét és szolgáltatásait. 
 



 



 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában