Ajándék óvodásoknak

2023.04.08. 12:00

Célba értek a babaruhák

A Bölcsek Kávéháza tagjai ruhákat készítettek pucér óvodás játékbabáknak. A babaruhákat már eljuttatták a Vadvirág óvodába, ahol szívesen fogadták az ajándékot.

Őrsi Ágnes

Hatalmas volt az öröm az óvodások körében

Fotó: Benkő Péter

– Mama, mindegyiket elviszed? – hangzott el az unokák kérdése Veszprémben az elmúlt hetekben, amikor a nagymamák a Bölcsek Kávéháza nevű civil szerveződés tagjaiként készítgették az óvodásoknak szánt ajándékokat; gyönyörűséges horgolt, kötött, varrt babaruhákat. Persze nem arról van szó, hogy bármivel rövidülne a csemete, inkább arról, hogy mindent szeretne megtartani az újonnan született csodaszép darabokból, amelyek a napokban célba is értek. 

Lapunkban már hírt adtunk arról, hogy milyen sikerrel működik a Husztiné Farkas Katalin által életre hívott civil szerveződés, a Bölcsek Kávéháza, ami nem csupán a tagok számára jelent minőségi időtöltést, de haszonnal jár a családtagok, ismerősök számára is. Legutóbbi ötletük volt, hogy készítsenek babaruhákat óvodás játékbabáknak, „akik” az első ruhácska elvesztése után többnyire pucéran maradnak. Hogy a pucérság megszüntetése mellett milyen jó játék a babák öltöztetése, az nem kérdés, tehát szárba szökkent, kiteljesedett az ötlet, a Vadvirág óvoda pedig jelezte, hogy szívesen fogadják az ajándékot. Eljött a nap, a Bölcsek Kávéháza hölgyeit az óvoda aulájában egész gyereksereg fogadta az óvónénikkel együtt, meg ott voltak a ruhára váró, pucér játékbabák is. A gyerekek énekeltek, Husztiné Kati elkezdte Kati baba meséjét, majd kirakták a kétzsáknyi babaruhát, ami majdnem, hogy kevés is lett. Alig akart véget érni a kicsik és a nagymamák találkozója, ami azzal végződött, hogy a gyerekek még további, kisebb méretű babákat mutattak, amiknek szintén ruhát kértek. Valószínűleg lesz folytatása a kapcsolatnak, mert másnap például telefonált az óvoda vezetője, hogy mennyire megnőtt a csoportokban a babázási kedv. Hozzátesszük, érthető, hiszen az ajándék részeként baba ágynemű is érkezett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában