Azonnal megkezdte az újraélesztést

2023.04.21. 14:00

Életet mentett a pápai katona a focimeccsen

Sikeres beavatkozással életet mentett a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ állományába tartozó Horváth Zsolt őrmester, aki szakasszisztensként szolgál Pápán. Az eset a Somlószőlős–Borsosgyőr futballmeccsen történt.

Haraszti Gábor

Horváth Zsolt őrmester azonnal a szurkoló segítségére sietett

Forrás: Facebook/Magyar Honvédség Egészségügyi Központ

A Veszprém vármegyei harmadosztályú focimeccsen a Somló SC 2-1 arányban győzte le a vendég Borsosgyőrt. A lefújást követően a hazai együttes együtt ünnepelt drukkereivel, köztük egy 60 év körüli szurkolóval, aki hirtelen összeesett.

– A többi játékossal rögtön odarohantunk a férfihoz, megvizsgáltam, sem keringése, sem légzése nem volt – idézte fel a szörnyű pillanatokat a TV2 kamerája előtt az őrmester. – Azonnal megkezdtem az újraélesztést, közben egyik csapattársam berohant a defibrillátor-készülékért, és a mentőket is riasztották. A mentők kiérkezéséig kétszer is leállt a férfi légzése és keringése, ezért folytattam a reanimációt. Az Országos Mentőszolgálat szakemberei további fél órán keresztül küzdöttek az életéért, amíg vissza nem tért a légzése.

Mint később kiderült, az infarktust szenvedett szurkolónak az volt a szerencséje a szerencsétlenségben, hogy az őrmester korábban tíz éven keresztül az Országos Mentőszolgálatnál dolgozott. A férfit stabil állapotban kórházba szállították, jelenleg is az intenzív osztályon kezelik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában