Séta

2023.04.17. 14:00

Emlékezés és emlékeztetés a holokausztra Veszprémben

Sétát szerveztek civil összefogással a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján vasárnap Veszprémben.

Marton Attila

Fotó: Nagy Lajos

Krámer György, az esemény egyik szervezője érdeklődésünkre elmondta, azért rendezték meg a sétát, hogy emlékezzenek azokra a honfitársainkra, akiket elhurcoltak és meggyilkoltak a második világháború során, valamint felhívják a társadalom figyelmét arra, hogy ne történhessen meg újra a holokauszt Magyarországon. A vasárnapi emlékmenet a Szél utcai zsidó temetőtől indult, majd a Komakút tér – ahol az egykori gettó falánál elhelyezett emlékmű található – és a Brusznyai utcai Holokauszt emlékhely útvonalán az Elnökök ligetében ért véget. 

Az emlékséta minden helyszínén kulturális műsort – próza, vers, dal – hallhattak a résztvevők a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad tagjai, valamint Kovács Gáborján és Krámer György közreműködésével. Az emlékmenetet civilek szervezték a Világos Veszprémért Mozgalom, a Veszprémi Zsidó Hitközség és a Veszprémi Roma Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában