Forgalomkorlátozás

2023.04.28. 07:00

Kerékpárverseny miatt ideiglenes útlezárások lesznek a Balaton-felvidéken

Kerékpárverseny miatt teljes útlezárásokra kell számítani a mezőny áthaladásánál május 1-jén, hétfőn 9 és 15 óra között Veszprém vármegye több pontján, ahol a rendőrség, a polgárőrség és a szervezők irányítanak - közölte a rendőrség.

Kovács Erika

Illusztráció

A Balatonfondo verseny a tavalyi Giro d’Italia magyarországi rajtjának állít emléket, a résztvevők a 2022-es olasz körverseny második szakaszának útvonalából ismert részeken, lezárt utakon tekernek a Balaton-felvidéken. 

A versenyt május 1-jén, hétfőn két távon, 60 kilométer (Mediofondo) és 126 kilométer (Granfondo) hosszon rendezik meg, a versenyközpont Balatonfüreden, az Annagora Aquapark parkolójában lesz. 

A verseny mindkét távon hétfőn 9 órakor rajtol, az eredményhirdetés a 15 óra körüli beérkezés után kezdődik. 

A Granfondo útvonala: Balatonfüred, Annagora-parkoló, Aszófő, Balatonfüred, Tótvázsony, Pécsely, Vászoly, Dörgicse, Mencshely, Óbudavár, Balatoncsicsó, Monoszló, Köveskál, Kővágóörs, Kékkút, Káptalantóti, Badacsonytomaj, Nemesgulács Gyulakeszi, Tapolca, Monostorapáti, Kapolcs, Vigántpetend, Nagyvázsony, Vöröstó, Barnag, Pécsely, Aszófő, Balatonfüred, Lapostelki utca. 

A Mediofondo útvonala: Balatonfüred Annagora-parkoló, Aszófő, Balatonfüred, Tótvázsony, Pécsely, Vászoly, Dörgicse, Mencshely, Vöröstó, Barnag, Pécsely, Aszófő, Balatonfüred, Lapostelki utca. Mindkét szakasz lassú rajttal, egy időben indul, Aszófőtől kezdődik az éles verseny, a versenyszakasz Mencshelyen válik ketté.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában