Programok

2023.04.15. 14:00

Ma is élnek a húsvéti hagyományok Nemesgulácson

A húsvéti hosszú hétvégén minden korosztály találhatott számára megfelelő programot Nemesgulácson.

Szijártó János

Idén húsvétkor sem maradt el a hagyományos a nemesgulácsi ,,bújjbújjozás” Fotó: a szervezők

Nagypénteken délután a gyerekeket várták a művelődési házban, ahol húsvéti díszeket készítettek újrahasznosított műanyagból vagy papírból, festhettek akár akrilfestékkel kifújt tojásokat, illetve krepp-papírral festhettek főtt tojást. Közben húsvéti édes és sós kalácsot is csipegethettek. 

Szombaton este batyus bált rendeztek, ahol a River Zenekar szórakoztatta a táncolni vágyó helyieket. A bálban a Táncoló Talpak Tánccsoport is fellépett, illetve tombolasorsolás is volt  értékes nyereményekkel. Húsvéthétfőn rendezték a nemesgulácsi ,,bújjbújjozást”, ahol a hagyományokat követve az út két szélén átívelő hatalmas kapukon keresztül bújhattak a résztvevők a régi hívó- és bebocsátó énekek elhangzása mellett. A díszes-dalos felvonulás végén a két kapu a templom kertjébe került, az egyik a hősök emléktáblájához, a másik a kereszt fölé. A résztvevők a templom udvarában régi, hagyományos népi játékokat játszottak Papp Tiborné, Erzsi néni vezetésével. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában