Ezermester vetélkedő Ajkán

2023.04.01. 09:00

Pneumatikus targoncát építettek

Nyolcadik alkalommal szervezte meg az Ezermester vetélkedőt az ajkai Eötvös Loránd-Kossuth Lajos Általános Iskola a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával.

Tisler Anna

A lányok is szeretnek barkácsolni, Drexler Barbara és Szekfű Kornélia Szentgálról érkezett

Fotó: Tisler Anna

A verseny célja, hogy a kéziszerszámok használatát jól ismerő, tervrajzokon tájékozódni tudó tanulóknak teremtsen lehetőséget arra, hogy összemérjék gyakorlati tudásukat. A versenyre hét kétfős csapat nevezett be. A diákok az ajkai Fekete István-Vörösmarty Mihály Iskolából, az ajkai Eötvös Loránd-Kossuth Lajos Általános Iskolából, a szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskolából, az úrkúti Hauser Lajos Általános Iskolából, a halimbai Dr. Szalai Miklós Általános Iskolából és a nyirádi Erzsébet Királyné Általános Iskolából érkeztek. 

A vetélkedőn a tanulók pneumatikus targoncát építettek. Az értékelést  Vesztróczy László és Kundermann Róbert nyugdíjas technikatanárok végezték, akik pontozták az alkatrészek darabolását, az emelőrudak, emelővilla kidolgozását, a furatok mérési pontosságát, a ragasztást, az összeszerelést és természetesen a működőképességet. A modellek elkészítéséhez szükséges anyagokat és a díjakat a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara anyagi támogatásával szerezték be a szervezők.

A versenyt a szervező iskola diákjai, Sztolarik Koppány és Kardos Tamás nyerték a maximálisan elérhető 75 ponttal. Második helyen végzett a Fekete-Vörösmartyból nevezett  Laczkó Benedek és Szabó Botond 73 ponttal. Harmadik helyen 68 ponttal Somos Bence és Darnai Máté végzett Úrkútról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában