Sikerült megúszni egy balesetet

2023.04.15. 19:07

Sok gyalogos lelépett volna az útra ebben a helyzetben (videó)

Olvasónk Veszprémben, a Haszkovó úton haladt autójával szombaton délután, amikor az út bal oldalán álló gyalogost látva lassítani kezdett a gyalogos-átkelőhely előtt. Szerencsére az út szélén várakozó személy ezt látva nem indult el azonnal.

Olvasónk

A gyalogos körültekintően megvárta az elhaladó autóst, ez volt a szerencséje

Forrás: Olvasónk

A szemből érkező jármű jól láthatta a már majdnem teljesen megálló olvasónkat, ha a gyalogost esetleg nem is észlelte időben. Egy ilyen szituációban sokan leléptek volna már a gyalogos-átkelőhelyre, bízva abban, hogy a másik érkező jármű is lassít, megáll. Ezúttal szerencsére elmaradt a tragédia, de ez nem a szemben érkező jármű sofőrjén múlott.

Fontos szem előtt tartani, hogy a KRESZ előírja, hogy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a járművezetőknek elsőbbséget kell adniuk a gyalogosoknak, illetve azt olyan sebességgel kell megközelítenie, hogy adott esetben a gyalogos részére elsőbbségadási kötelezettségének maradéktalanul eleget tudjon tenni. Ezzel párhuzamosan a gyalogosnak is meg kell bizonyosodnia az úttestre lépés előtt annak veszélytelenségéről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában