Szőlő és bor ünnepe

2023.04.30. 14:01

Zenés felvonulás a Szent György-hegyre

A Szent György-hegyi napok zárónapján minden alkalommal vidám, zenés felvonulást tartanak Hegymagasról egészen a Lengyel-kápolnáig. Az idén sem történt ez másként, vasárnap délelőtt indult útjára a menet a szőlő és bor ünnepén.

Szijártó János

A Szent György-hegyi borünnep egyik jellegzetes, s talán legismertebb mozzanata a Hegymagasról induló felvonulás Fotó: Szijártó János

Az immár huszonnyolcadik alkalommal megrendezett a Szent György-hegyi napok felvonulását ezúttal is Péni Béla karnagy és a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar vezette fel a hegyre. A menetben a borrendek, a résztvevő, rendező önkormányzatok képviselői, néptáncosok és nem utolsó sorban a borkedvelők kaptak helyet. 

Fotó:  Szijártó János

Az elmúlt hét a Szent György-hegy Hegyközsége, a hegymagasi, kisapáti, raposkai és tapolcai önkormányzatok, a MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Badacsonyi Kutatóállomása, valamint a Badacsony Vínum Vulcanum Borlovagrend által szervezett programsorozat jegyében telt. A hétfői Szent György-napi szentmise, a keddi hivatalos megnyitó után borverseny kezdődött, majd szerdán Marton József hegyközségi elnök vezetésével jelentős érdeklődés mellett indult zarándokút Raposkáról, a Szent György-hegyi kápolnákhoz. Csütörtökön ínyencrandevú, pénteken konferencia, szombaton a borutak bejárása szerepelt a programban. 

Fotó: Szijártó János

A nagy, mindig látványos vasárnapi felvonulás ezúttal is a hegymagasi kultúrháztól indult, ahonnan a Szászi Pince érintésével vonultak fel a résztvevők a Lengyel kápolnához, ahol szabadtéri szentmise és borszentelés várta a felvonulókat. 

A finom borok, a jó társaság és a napos idő pedig megalapozta a jó hangulatot a szőlő és bor Szent György-hegyi nagy ünnepén. 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában