Veol podcast

2023.05.31. 09:29

A Magyar Kultúra Lovagja címet kapta a népek táncai klubforma hazai meghonosításáért

A veszprémi Pannon Egyetemről ment nyugdíjba mint informatikát tanító egyetemi docens, több nyelven beszélő oktató, nagy sikerű táncház, a Jó hangulat klub vezetője - a népek táncai klubforma hazai meghonosításáért megkapta a Magyar Kultúra Lovagja címet, tavaly Pro Urbe díjat vehetett át a műsor vendége, Timár Lajos.

Komaniczki Zoltán

Timár Lajos

Timár Lajostól megtudhatja, egyetemi docensként hogyan hozta létre a Népek Táncai – Jó Hangulat Klubot, amelynek keretében számos ország százötvennél is többféle táncát autentikus módon tanítja a többgenerációs csoportoknak. Kiderül, a táncházban az elmúlt évtizedek alatt már több ezren fordultak meg, de emellett hagyományos műsorszámokkal összeállított bálokat is rendeznek. A klubvezető elmondja: a rendezvényeiken élvezettel táncolva találnak a résztvevők jó barátokat; a koreográfiák könnyen megtanulhatók, nem versenyeznek, nem lépnek fel – a legfontosabb cél a jó társaság, a vidám percek, a tánc örömének megélése.

Ez itt a VEOL Podcast Pódium 28. része. A mikrofonnál Komaniczki Zoltán. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában