Vándorgyűlés

2023.05.31. 21:02

A szájsebészet, valamint az arc- és állcsontsebészet szaktekintélyei találkoztak a Veszprém vármegyei Csolnoky Ferenc Kórházban

A Veszprém vármegyei Csolnoky Ferenc Kórházban tartotta a Magyar Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Társaság Pannon Szekciója május 20-ai vándorgyűlését, melyen a résztvevők ezen orvosszakmai terület tudományos újdonságairól és társszakmákkal való együttműködésben rejlő lehetőségekről, illetve azok tapasztalatairól hallhattak előadásokat.

Napló
Dr. Somlai Károly

A tudományos esemény színvonalát jelzi, hogy az Országos Onkológiai Intézet, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, az Észak-pesti Centrumkórház, a Honvéd Kórház, a Dél-pesti Centrumkórház, az Országos Haematológiai Intézet, a Szent János Kórház, a Vas vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház, valamint a Veszprém vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház ismert és elismert szaktekintélyei tartottak előadásokat.

A Pannon Szekció eseményére érkező vendégeket dr. Somlai Károly, a Veszprém vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház Arc-, Állcsont-, Szájsebészeti Osztályának vezetője köszöntötte.

Az intézmény főigazgatója, dr. Töreki-Vörös Ibolya nyitóbeszédében hangsúlyozta: megtisztelő, hogy Veszprémben köszönthettük a Magyar Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Társaság előadóit és tagjait, úgy véli, ez a tény egyúttal az intézményben folyó magas színvonalú orvosszakmai tevékenység elismerését is jelzi. Az Európa Kulturális Fővárosa program keretében megvalósuló beruházások a szellemi innováció szerves részét képezik, a vármegyei kórház a saját eszközei mentén szeretne ehhez csatlakozni, a betegellátás színvonalának növelését célzó tevékenységével, az orvostudomány innovációinak meghonosításával igyekszik mindehhez hozzájárulni.

Dr. Somlai Károly tájékoztatása szerint a Pannon Szekció eseményén többek között a szájüregi daganatok komplex terápiájáról, fejlődési rendellenességek sebészetéről, és a fogászati implantáció, csontpótlások, valamint az esztétikai arcsebészet aktuális kérdéseiről hangzottak el előadások. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában