Veol podcast

2023.05.31. 18:00

A versek bűvöletében él

A következő áll a neve alatt a névkártyáján: könyvtárnok, kultúraközvetítő – ismeretmegosztás tiszta forrásból; eleinte nyomdászként dolgozott, de hamar a könyvek világában találta magát, rendszeresen versmondóként szerepel kiállítás-, tárlatmegnyitókon, ünnepségeken a műsor vendége, Benyovszky Pál Márton.

Komaniczki Zoltán

Benyovszky Pál Márton

A veol.hu-nak nyilatkozó Benyovszky Pál Márton beszélt róla, hogy részt vett Veszprémben a Hamvas Béla-kör megalakításában – a tagok céljukként tűzték ki, hogy még szélesebb körben népszerűsítsék és a körön belül ápolják a filozófus, író életművét. Tervei között szerepel egy jól működő olvasókör létrehozása a királynék városában, mint mondja, szeretné békében, nyugodtan élni az éveket és aktívan részt akar venni Veszprém kulturális életében – amikor lehet, továbbra is szívesen ad elő költeményeket. Azt vallja: a kulturáltság nem feltétlenül helyhez kötött; akinek igénye van rá, kedvezőtlen körülmények között is tisztelheti a kultúrát és részt vehet annak ápolásában.

Ezt itt a VEOL Podcast Pódium 29. része. A mikrofonnál Komaniczki Zoltán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában