Támogatás a BESZ-nek

2023.05.18. 12:00

Adományvonalat hoztak létre az elsősegélynyújtókért

Telefonhívással lehet támogatni a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot, tájékoztatott a Magyar Vöröskereszt.

Napló

Közölték, a segélyszervezet 1359-es adományvonalán indított hívásokkal, és az ide küldött ADOMÁNY szövegű üzenetekkel május 15-től bárki támogathatja a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot (BESZ). Egy hívás vagy egy sms 250 forint támogatást jelent. 

Felidézték, a BESZ-t 2007-ben indította el a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt. A tavalyi nyári főszezonban mintegy 350 vöröskeresztes, képzett elsősegélynyújtó teljesített szolgálatot a programban részt vevő 13 település 19 strandján. Egy-egy idény során három-négyezer sérülést látnak el szakszerűen a vöröskeresztesek, akik nyolc alkalommal már életet is mentettek, azonban nélkülük több mint 1500 végzetes kimenetelű eset történhetett volna. A programban részt vevő önkénteseknek a szállást, az étkezést és utazási költségüket megtérítik, de más javadalmazásban nem részesülnek. 

Az, hogy az adott évben hány strandon teljesít szolgálatot a BESZ, mindig attól függ, hogy az adott évben mekkora forrás áll rendelkezésre, a Vöröskereszt ezért is teremtette meg a lehetőséget az adományozásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában