Veol podcast

2023.05.30. 09:00

Áldozatos munkájával szolgálja honfitársainak ügyét a veszprémi ukrán civil szervezet elnök asszonya

1986 óta él Magyarországon; idegenvezetőként turistacsoportokat fogad, magyar, orosz és ukrán nyelven mutatja be a nevezetes helyeket, látványosságokat. 9 évig volt a Veszprémi Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat elnöke; 2015-től a veszprémi székhelyű Dnipro Országos Ukrán Kulturális Egyesület elnöke a műsor vendége, Zakar Irina - idén Pro Civitate díjat adományozott a veszprémi önkormányzat a város életében kiemelkedő tevékenységet végző, az önkéntesség elvén szerveződő civil szervezet munkájának elismeréseként.

Komaniczki Zoltán

Zakar Irina

Zakar Irina beszél róla, hogyan került Veszprémbe, ahol a Veszprémi Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat elnökeként hamarosan belevetette magát az ukrán nemzetiségi ügyek képviseletébe; mesél a nagy sikerű rendezvényekről, a meghívott világhírű művészeti együttesekről, az összefogás erejéről, majd milyen munkát végzett mint a veszprémi székhelyű Dnipro Országos Ukrán Kulturális Egyesület elnöke. Hallhat róla, hogy az orosz-ukrán háború kitörésével a Dnipro szerepe is más lett – ekkor a kultúra ápolása mellett már felvállalta a szervezet a menekültek fogadását, segítését, valamint kárpátaljai árvaházak támogatását.

Ez itt a VEOL Podcast Pódium 27. része. A mikrofonnál Komaniczki Zoltán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában