Megújuló villamos hálózatok

2023.05.11. 11:30

Az oktatásba szánt forrásokkal a jövőbe fektet be az ország

237 millió forintot meghaladó nagyságrendben a Pápai Tankerületi Központ hat intézményében újulnak meg a villamos hálózatok. A pápai Weöres Sándor Általános Iskola mellett az ugodi, a vaszari, a devecseri, a csóti valamint a pápateszéri intézményben három hónapon keresztül zajlik majd az újjáépítés.

Haraszti Gábor

Sajtótájékoztató a Pápai Weöres Sándor Általános Iskolában

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Az ünnepélyes munkaátadás kapcsán a Pápai Weöres Sándor Általános Iskolában rendezett sajtótájékoztatón az iskolaigazgatók, polgármesterek valamint a kivitelező cég képviselőinek jelenlétében Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, minden gyarapodás, amely a településeken zajlik, fontos a helyi közösség számára, igaz ez az oktatásra is.

- Az elmúlt években az iskolákban egy infokommunikációs robbanás történt, a digitális eszközök fokozott használatával összefüggésben az egyre fokozódó rendszerterhelést a mostani elektromos hálózat nem bírja el. Nem látványos, de mégis fontos beruházásról van szó, reméljük, hogy az számítástechnika-tanítás, a biztonságos működés és a betörésvédelem tekintetében is minden hiba megszűnik.

Az eseményen jelen volt Áldozó Tamás polgármester is, aki kiemelte, az önkormányzatok önerőből aligha tudták volna ezt a pályázatot megvalósítani.

- Köszönettel tartozunk a tankerületnek, hogy a vagyonkezelésbe adott önkormányzati tulajdonnak jó gazdája és egy újabb beruházással korszerűsíti ezeket az épületeket. Abban az időben, amikor a fenntarthatóság, az energia-hatékony működtetés minden más szempontot megelőz, különösen fontosak az ilyen és ehhez hasonló projektek.

Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ vezetője a projekt kapcsán elmondta, az a cél, hogy az egész ország területén lehetőleg azonos tanulási környezetben minőségi oktatásban, értékközvetítő, támogató nevelésben részesüljenek a diákok.

- Projektünk megvalósításával hozzájárulunk az elavult, egykor alacsonyabb terhelésre tervezett elektromos rendszerrel rendelkező köznevelési intézmények fejlesztési céljainak eléréséhez. A megfelelő villamos ellátás biztosítása érdekében az épületek főelosztója megújul, alelosztók kerülnek beépítésre. A tantermekben, tanári szobákban, irodahelyiségekben külön kiselosztók kerülnek felszerelésre, amelyek tartalmazzák az adott helyiségen belüli áramkörök leágazásait, áramvédő kapcsolóval védve. Az iskolák elektromos hálózatának felújításával hozzá kívánunk járulni a köznevelési intézmények megújulásához, a digitális oktatás működését lehetővé tevő, korszerű infrastrukturális környezet biztosításához.

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A sajtóeseményen elhangzott, a fejlesztés a Csóthi Géza Általános Iskolában több mint 47 millió, a devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában közel 35 millió, a Pápateszéri Általános Iskolában közel 36 millió, a vaszari Ihász Gábor Általános Iskolában több mint 41 millió, a Pápai Weöres Sándor Általános Iskolában több mint 49 millió, az Ugodi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és AMI-ben közel 29 millió forintból valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában