Nyílt nap

2023.05.26. 20:00

Bemutatták az óvodakertet

Az Iskolakertekért Alapítvány mentor intézményeként óvodakerti nyílt napra várta az érdeklődő pedagógusokat, civil szervezetek tagjait és a gyermekek hozzátartozóit az ajkai Hétszínvirág óvoda közössége május közepén.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

Magyar Éva óvodavezető-helyettes előadásában elmondta, hogy nevelési céljuk a Zöld Óvoda követelményrendszerének megfelelő működés, az egyéni képességek kibontakoztatása. Számos eredményük közül legbüszkébbek az Örökös Zöld Óvoda cím elnyerésére 2017-ben, ugyanebben az évben nyerték el az Oktatási Hivatal Bázisintézménye elismerést, valamint Óvodakert-mentor címmel is büszkélkednek. 

Jagaditsné Bajczi Erika környezeti nevelő előadásában elmondta, hogy a természeti környezet tevékeny megismerését szeretik a gyerekek, szívesen végzik a kerttel kapcsolatos feladatokat, közben megfigyelik a növények fejlődését, az évszakok változását. Az óvodakert része a veteményes, a gyümölcsös, a gyógy- és fűszernövénykert, a madárbarát rész és a komposztáló. A szervezők az egészséges életmód jegyében az óvodakert terméséből készített ételekkel látták vendégül a résztvevőket. A Babucsa városrészből érkeztek lakók, az óvoda körzetében élő nyugdíjasok is részt vettek a szakmai napon, virágpalántákkal kedveskedtek a gyerekeknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában