Igyekeznek júliusra elkészülni a munkákkal

2023.05.03. 07:00

Csak a lakók közlekedhetnek felújítás miatt ebben a két veszprémi utcában

Két helyszínen, az Akácfa és a Batthyány utcában kezdődött útfelújítás kedden.

Marton Attila

A Batthyány Lajos utcában elkezdődött a kivitelezés

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A kivitelezés során az Akácfa utca teljes, közel 500 méteres szakaszát korszerűsítik, míg a Batthyány Lajos utcának a Fecske utca és Kádártai út közötti mintegy 200 méteres szakasza újul meg – mondta érdeklődésünkre Liszi Zoltán, a kivitelező Strabag építésvezetője. 

A munkálatok a régi kopóréteg marásával kezdődtek meg, majd mindkét oldalon a szegélyek bontása következik, ezután a járdákon térkő burkolat készül, majd az utak aszfaltozása zárja a kivitelezést. A beruházás alatt a két utca felújítással érintett szakaszai csak a lakók számára lesznek járhatók, az átmenő forgalmat kizárják. Az útfelújításokra négy hónapja van a kivitelezőnek, de igyekeznek júliusra elkészülni a munkákkal. 

Liszi Zoltán kitért arra is, az Akácfa utcában először a Kádártai út és a Petőfi Sándor utca közötti szakaszon dolgoznak, ha ezzel végeztek, utána kezdik el a Petőfi és Haszkovó utca (belső körgyűrű) közötti szakaszt, így a buszoknak rövidebb ideig kell terelőútvonalon közlekedniük. 

Az önkormányzat a tavalyi év útfelújításaihoz hasonlóan ezeket a beruházásokat is a kormányzati Modern városok programból finanszírozza. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában