Több régi probléma megoldódott

2023.05.11. 14:00

Elkészült a tapolcai tóparton a járófelületek cseréje

A Területfejlesztési operatív program Közösségfejlesztési pályázata keretében készült el a Malom-tó partján a járdák felújítása.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Amint azt lapunknak Parapatics Tamás, a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője elmondta, a Tapolca Kft. nyerte el a kivitelezéshez szükséges 62 milliós összegű támogatást.

– A cég a tulajdonos önkormányzattal egyeztetve döntött arról, hogy a járófelületek kőburkolatát cserélik ki az összegből, így megoldódott több régi probléma a tóparton. A járdákon néhány helyen már megállt a csapadékvíz, az idősebb fák gyökerei felnyomták a burkolatot, és emiatt az balesetveszélyessé vált. Emellett a járda felújításával annak területe szélesebb lett a játszótérnél, a nagy tónál a vendéglátóegység vízszintes területet kapott, az asztalokat már nem kell alátámasztani. A munkálatok során azonban ott, a bisztró előtt egy elásott csillét találtak a dolgozók. Nem lehet tudni, hogy azt milyen célra használták régen, de most ki kellett emelni, és ez jelentős költségtöbbletet okozott – mondta Parapatics Tamás. Hozzátette, hogy az új járdafelület a korábbinál könnyebben tisztán tartható, kevésbé gyomosodik, és nem csúszik. 

– A 2820 négyzetméternyi felület cseréjét közbeszerzéssel nyerte el a vállalkozó, határidő előtt elvégezte, jó minőségben. Az április végi, május eleji Tópart fesztiválra elkészült a beruházás. Reméljük, hogy nyáron minél többen érkeznek a városba és gyönyörködnek benne, de hozzájárulhat a nyári, őszi rendezvények sikeréhez is. Az utómunkálatok még folynak, bár nem a pályázat keretében, de a Cselleház Kft. rendbe teszi a zöldterületeket, pótolja a termőföldet, virágosít – mondta az ügyvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában