A szakaszt fokozott óvatossággal használják a kerékpárosok

2023.05.31. 14:00

Kivágják a veszélyes fákat a Veszprém és Szentkirályszabadja közötti kerékpárút mentén

Ismert a kerékpárutat üzemeltető társaság előtt, hogy a két település közötti kerékpárút mentén kiszáradt fák találhatók, sőt, a rossz állapotú egyedeket soron kívül kivágják a közeljövőben.

Marton Attila

Forrás: Napló

Ahogyan arról lapunkban beszámoltunk, olvasónk jelezte, hogy a Veszprém és Szentkirályszabadja közötti kerékpárút repülőtéri oldalán, több száz méter hosszú szakaszon a fák többsége kiszáradt, vélhetően a tavalyi szárazság miatt. Mivel a kiszáradt fák balesetveszélyes helyzeteket teremthetnek, ezért megkerestük kérdéseinkkel a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t. Mint ismert, az országos kerékpárút-törzshálózat és a főutakkal párhuzamos, lakott területen kívüli kerékpárút-szakaszok közútkezelői feladatait 2018-tól a társaság látja el több mint ezer kilométeren. 

– A kérdéses kerékpárúthoz tartozó területekről idén már több kiszáradt fát is kivágtak mérnökségi szakembereink. A szakasz melletti területen található fák állapotát folyamatosan figyeljük, így előttünk is ismert, hogy újabb beavatkozások váltak szükségessé – írta kérdésünkre küldött válaszában Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője. 

Hozzátette, a kijelölt fákat rövid időn belül, soron kívül vágják ki. Addig is az arra közlekedők türelmét és megértését kérik, valamint azt, hogy a szakaszt fokozott óvatossággal használják a kerékpárosok – jegyezte meg Pécsi Norbert Sándor. Erre egyébként táblák is figyelmeztetik az utat használókat.

Forrás: Napló

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában