Vidám napok

2023.05.29. 21:30

Három napon át játszhattunk a Balaton-felvidéken

Idén is összejöttek a játékokat szerető kicsik és nagyok, gyerekek és idősebbek: május 27–29-e között Vöröstó, Barnag és Tótvázsony adott otthont a Vöröstói Játékfesztiválnak.

Juhász-Léhi István

Felhőtlen kikapcsolódást garantáltak a programok

Fotó: Pesthy Márton

Kőszegi Henriett, az esemény kommunikációs felelőse Vöröstón beszélt a rendezvény részleteiről a veol.hu-nak. Azzal kezdte: amolyan vezényszavuk volt, hogy nem csak a gyerekeknek szólnak a programok, de természetesen minden eseménynél megjelölték a korhatárt. Ez a színdarabok esetében volt fontos, melyekkel a 16 éven felülieket célozták meg. Ugyanakkor emlékeztettet, a fesztivál alapja az volt, hogy a helyiek minden évben egy pétanque-bajnokságot szerveznek.

– A helyi közösségben megvolt a játék, a közös játék iránti vágy – mondta. Erre alapozva jött létre tavaly a Játékfesztivál, majd a helyi lakók kezdeményezésére a Hangvető szervezte mindezt a Veszprém–Balaton EKF támogatásával. Fontos, hogy nem csak a helyieknek szól a fesztivál. A pünkösdi hétvégén pedig már egy igazi ünnepet láthattak az érdeklődők, hiszen három napon át három falu 16 helyszínen várta a családokat.

Kőszegi Henriett szerint a fesztivál egyik különlegessége az, hogy mindenféle játék van benne: a repülő babzsákoktól a surranó csúzlikig, a falusi triatlontól, a papírrepülő- és sárkányeregetésig. Hozzátette, ami pedig tényleg extra, azok az előadások és a színdarabok. 

De voltak hagyományőrző játékok, és modern, VR-szemüveges programok is. Mindezek mellett nyereményjátékokkal is próbára tehették magukat a vállalkozó kedvűek a valóban sokszínű Vöröstói Játékfesztiválon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában