Garancia keretében

2023.05.31. 20:30

Kijavítják az útburkolat hibáit

Megkezdődött a pápai Dózsa György utca útburkolatának javítása. A szakemberek lezárták az átmenő forgalom előtt a Szalmavári utca és Gyimóti út közötti szakaszt, majd a munkálatok első lépcsőfokaként az aknafedelek kiigazítása és egyéb előkészítő munkák zajlottak.

Haraszti Gábor

Ne rutinból közlekedjünk a Dózsa utca környékén

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A néhány nappal ezelőtt kezdődött munka garanciális javításnak számít, hiszen a decemberi munkavégzés során az aszfalt elhűlt, és ezért az alvállalkozó az aszfaltrétegeket nem tudta megfelelően bedolgozni. A cég elismerte hibáját, így garancia keretében történik meg az útpálya ismételt felújítása – tájékoztatott Vörös Dániel, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója.

A munka a burkolat szakaszos lemarásával folytatódott, mely során a területen kijavították az egyenetlenségeket. Ezt követi a hét második felében a teljes szakaszon, teljes útpályaszélességben, 3-4 centiméter vastagságban új kopóréteg behúzása. A tervek szerint az aszfaltozási munkák csütörtökön és pénteken is zajlanak majd. A hét második felében, amikor a finisher dolgozik majd a Szalmavári és Gyimóti út között, átmenetileg mindenfelé járműforgalmat kitiltanak a Dózsa utca érintett szakaszáról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában