Évforduló

2023.05.13. 11:30

Kulcsszavuk a gyermek: ötvenéves a veszprémi Vadvirág Óvoda

Idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a Vadvirág Óvoda. Fél évszázados működésük kapcsán május 12-én jubileumi ünnepséget rendeztek, melyen megjelent Hegedűs Barbara alpolgármester, Sótonyi Mónika és Halmay Gábor önkormányzati képviselők (mindhárman Fidesz-KDNP), Lehoczky Mónika, a Közjóléti Iroda irodavezetője, valamint társintézmények képviselői, óvodavezetők, szülők, egykori és jelenlegi dolgozók.

Benkő Péter

Fotó: Benkő Péter/Napló

A pénteki esemény óvodások táncával indult, majd Hegedűs Barbara mondott köszöntő beszédet. Kiemelte az intézmény szeretetteljes, családias légkörét, mely révén olyan értékeket ad át a kicsiknek, melyeket sikerrel vihetnek magukkal mindennapjaikban.

Egy óvodás kisfiú és egy kislány szavalatai után egy volt vadvirágos, ma már iskolás fiú mutatta be remek szintetizátor-repertoárját, egy másik, egykor ide járt gyermek pedig édesapjával közösen játszott vonós hangszeren.

Lattenstein Jánosné óvodavezető beszédében felsorolta a jubileumi hét eseményeit, kiemelve a hatalmas vadvirágtortát, s a még nagyobb csatakiáltást, így koronázták meg a hetet. – Most – megállunk. Összegezzük az 50 év történetét azon kollégák körében, akik velünk vannak, s emlékezünk a kezdetekről máig mindenkire, akik ebben, az egykor modernnek számító épületben dolgoztak eleinte 6-7, később 12 csoporttal – mondta a jelenlegi óvodavezető. Az első vezetőre emlékezve hozzátette, már indulástól megkövetelte a színvonalas munkát, így folyamatosan nőtt a képzett dolgozók száma. Szólt a Vadvirág név felvételéről, mely mintegy kötelezte az óvodát a környezeti nevelésre. Szóba került későbbi tagóvodájuk, mellyel kialakították közös pedagógiai programjukat. Említette a hazai és külföldi intézményekkel megvalósult szakmai együttműködéseket, a 2015-ben elnyert referenciaintézmény címet. – Kulcsszavunk a gyermek, akinek személyisége fejlődéséhez biztonságot adó környezetben igyekszünk élményekkel teli, tartalmas mindennapokat teremteni. Óvodánk értékeit az 50. esztendő után is továbbvisszük – hangsúlyozta Lattenstein Jánosné.

A jelenlévők megtudták, a Vadvirág Óvoda felkutatta és meghívta régi dolgozóit, s egy szép emlékkel készült azok számára, akik már az 1972-73-as első nevelési évben az intézmény munkatársai voltak. Az óvodavezető szólt arról a kiadványról is, mely megörökíti az 50 év történetét, ezért köszönetet mondott azoknak, akik hozzájárultak a könyv tartalmának készítéséhez, valamint az önkormányzati képviselőnek és az alpolgármesternek a támogatásért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában