Vonat a fesztiválszezonban

2023.05.06. 11:20

Mentesítő járat indult – egyelőre utasok nélkül

A Gizella-napok esti programjaihoz igazodva szombati és ünnepnapi közlekedési rend szerinti napokon éjszakai mentesítő gyorsvonat közlekedik Veszprémből a fővárosba. Az első péntek este indult, bár a Gizella-napok csak vasárnap kezdődik. Utas nélkül közlekedett.

Cseh Zoltán

Fotó: Cseh Zoltán

Dupla Flirt motorvonatot állított a menetrendbe pénteken 23.41-es indulási idővel a MÁV, ami több mint 400 ülőhelyet biztosított. A motorvonatokon azonban csak a két kalauz utazott a veszprémi induláskor.

Emlékeztetőül, az éjszakai vonatjárat a késő esti idősávban véget érő programok után, Veszprémből 23.41-kor indulva kínál hazajutási lehetőséget a fővárosba, Székesfehérvárra és a környező, vasúttal elérhető településekre: Hajmáskérre, Pétfürdőre, Ösküre és Várpalotára.

A vonathoz a V-Busz késő esti helyi járata is csatlakozik. A rendezvények után éjszakai buszjáratok is segítik a hazajutást Veszprémből a környező településekre. Május 13-án és 14-én hajnali 1-kor Veszprém autóbusz-állomásról Székesfehérvár, Siófok, Balatonalmádi, Balatonfüred, Tapolca, Ajka, valamint Zirc felé közlekednek autóbuszjáratok, amelyek az útvonalba eső településeken is megállnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában