Meglepetés

2023.05.27. 16:00

Mézkirálynő járt egy veszprémi óvodában

Egy igazi, élő királynő tette tiszteletét pénteken a veszprémi Csillag Úti Körzeti Óvodában, az apróságok nagy örömére.

Juhász-Léhi István

Brányi Mária alpolgármester is a segítségére volt, aki elmondta, bízik benne, hogy a mézkirálynővel való találkozás után a gyerekek otthon is elmesélik, hogy mit tanultak a mézről

Fotó: Benkő Péter

A hölgyet Mohácsi Klaudiának hívják, aki jelenleg az ország mézkirálynője. Mint megtudtuk, Klaudiát tavaly 10 jelölt közül augusztusban választották mézkirálynőnek. Méhészcsaládból származik, így tudja, hogy mit is népszerűsít. A 2022-es magyar mézkirálynő napokkal ezelőtt indult 25 állomásos országjáró körútjára, melynek keretében érkezett Veszprémbe. Elmondta, fontosnak tartja a magyar méz népszerűsítését, és azt is, hogy a gyerekek megismerjék a méhek szerepét. 

Ebben ezúttal Brányi Mária alpolgármester is a segítségére volt, aki elmondta, bízik benne, hogy a mézkirálynővel való találkozás után a gyerekek otthon is elmesélik, hogy mit tanultak a mézről. Az ovisok játékkaptárt és a méhészethez  kapcsolódó játékeszközöket is kaptak, majd a mézkirálynő Sáriról, a kis felderítő méhecskéről mesélt. Sőt, kesztyűt és kalapot – védőfelszerelést – is hozott Klaudia. De ezzel még nem volt vége, hiszen mézet is lehetett kóstolni, az ovisok nagy lelkesedéssel fogyasztották a csemegét. Klaudiától megtudtuk, Veszprém után Siófok felé vette az irányt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában