Hagyomány

2023.05.15. 16:00

Rakétások nagy találkozója Tapolcán és Badacsonylábdihegyen

A hétvégén rendezték meg az MN 1480 Baráti Kör immár hagyományos találkozóját Tapolcán, illetve Badacsonylábdihegyi honvédségi üdülőben.

Szijártó János

Az egykori rakétások a Badacsonylábdihegyi honvédségi üdülőben, az MN 1480 Baráti Kör által szervezett hagyományos találkozón Fotó: Szijártó János

A korábban Tapolcán szolgáló hivatásos katonák pénteken délután érkeztek meg Badacsonylábdihegyre, hogy találkozzanak az egykori bajtársakkal. Az elhelyezkedés után kötetlen beszélgetés kezdődött, ahol a rakéta-dandár tisztjei, tiszthelyettesei felidézték a régi közös élményeket. Közben készült a nagy üstben a finom vacsora a vízpart közelében lévő szabadtéri fedett pavilonban, a találkozó főszervezője, Bagdán Ferenc irányítása mellett.
Másnap a reggel Szigligetre kirándultak a résztvevők, majd az együtt elfogyasztott ebéd után borkóstoláson vettek részt. A délután, az este kellemes, zenés programmal folytatódott, s remek hangulatban zárult. Vasárnap még együtt ebédeltek a rakétások, majd a jövő évi viszontlátás reményében búcsúztak el egymástól.
A találkozókat 2007. óta tartják meg, ahogy azt a főszervező hangsúlyozta, a katonai rakétás múlt őrzése és a Tapolcán szolgáló hivatásos állomány közösségének egyben tartása érdekében. Bagdán Ferenc azt is elmondta, hogy az ország minden tájáról érkeznek ilyenkor, sőt, a tapolcai dandáron kívül, kis részben még más rakétás alakulatnál szolgálók is részt vesznek a találkozókon. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában