Gálán mutatkoztak be az iskola sportosztályai

2023.05.31. 17:30

Sportban a legeredményesebb tanévet zárták a Báthoryban

Bemutatták tudásukat és tehetségüket a Báthory István Sportiskola Általános Iskola sportosztályainak tanulói kedden az intézmény tornacsarnokában tartott gálán.

Marton Attila

A tanévben hónap sportolója elismerést egyéniben vagy csapatban kiérdemlő diákokat is köszöntötték a gálán Fotó: Marton Attila

Az intézmény idén ünnepli 15. évfordulóját annak, hogy megkezdődött a sportiskolai képzés Bácskai Sándorné kezdeményezésére, a gálát a jubileumi tizedik alkalommal tartották meg. Pohl Brigitta intézményvezető köszöntőjében elmondta, intézményük a város egyetlen sportiskolája, diákjaik pedig eredményeikkel országos és nemzetközi hírnevet biztosítanak az iskolának. Hozzátette, fontos, hogy kisgyermekkortól kialakítsák a rendszeres testmozgás és sportos életforma iránti igényt a gyermekekben, amely hozzájárul ahhoz, hogy mentálisan és fizikailag is egészséges fiatalok legyenek a diákokból. A gálán valamennyi sportosztály diákjai bemutatkoztak 1-8. osztályig: sportos bemutatókkal, műsorral készültek az osztályok, amelyre a tanítók, osztályfőnökök, testnevelők készítették fel a diákokat. A programban a többi között szekrényugrás, gimnasztikai és labdajáték-bemutatók, talajtorna és ugróköteles bemutató is szerepelt. Elhangzott, az intézmény eddigi legeredményesebb tanévét zárta a sporteredményeket tekintve, az iskola diákjai dobogós helyezésekkel tértek haza az országos diákolimpiai döntőkről. Barták Péterné korábbi intézményvezető a sportiskola évfordulója alkalmából köszönetet mondott a testnevelőknek, osztályfőnököknek, szaktanároknak, tanítónőknek, szülőknek és sportegyesületi edzőknek azért, hogy támogatták, segítették a diákokat, valamint méltatta a versenyeken szép eredményeket elérő tanulókat. A rendezvény elején külön köszöntötték a 2022-23-as tanévben a hónap sportolója elismerésben részesült diákokat. A gálán a tantestület által adományozott Báthory Emlékérmet Zsebe Gábor testnevelő, labdarúgóedző, osztályfőnök vehette át. A méltatásban elhangzott, csaknem 20 éve dolgozik az intézményben, tanítványai labdarúgásban számos országos eredménnyel büszkélkedhetnek, csapata a mostani tanévben is tagja lesz az Országos Diákolimpiai döntőnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában