Jubileumi évforduló

2023.05.18. 17:30

Százötven éves a sümegi óvoda

Kompanik Zsófia, Ramassetter Vince felesége százötven évvel ezelőtt alapította meg Sümeg, egyben a vármegye első óvodáját, amely országos szinten is az elsők között volt. A jubileumi évforduló alkalmából ünnepi programmal készültek az óvodások és az intézmény dolgozói csütörtökön. 

Szijártó János

Az óvoda alapításának százötvenedik évfordulója alkalmából ünnepi programmal készültek az óvodások és az intézmény dolgozói

Fotó: Szijártó János/Napló

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő úgy fogalmazott köszöntőjében, hogy Sümeg gazdag város, amely százötven, kétszáz évvel ezelőtt jelentős szerepet töltött be Magyarország életében. - Az is jól látható a város történelmében, hogy az akkori polgárság az anyagi gyarapodást, gazdagodást egy erkölcsi felelősségvállalással együtt tudta elképzelni - utalt a miniszter arra a bőkezű és felelősségteljes adakozásra, amely a helyi közösséget nagyban segítette. Hozzátette, bízik abban, hogy a mai Magyarországon is egyre szélesebb körben lesz látható, érzékelhető ez a tendencia.

Sümeg nagy adakozóiról, Ramassetter Vincéről és Kompanik Zsófiáról szólt beszédében Végh László polgármester, hiszen a település rengeteg segítséget kapott tőlük. Vagyonuk jelentős részét Sümegre, annak oktatási és egészségügyi intézményeire hagyományozták. - Az, hogy ma az óvoda százötven éves évfordulóját ünnepelhetjük, csakugyan nekik köszönhető - tette hozzá a polgármester.

Navracsics Tibor virággal köszöntötte a város díszpolgárát, Tanai Károlyné óvodapedagógust
Fotó: Szijártó János/Napló

A résztvevőket, a vendégeket és persze a gyerekeket Papp Lászlóné intézményvezető köszöntötte, s egyben felkonferálta az ünnepi műsort, amelyben az óvodapedagógusok kórusa énekelt, Császár Gizella szavalt, a gyerekek pedig kedves énekes, táncos produkcióval varázsolták el a közönséget. A műsor után óvodatörténeti fotókiállítást, valamint rajzkiállítást nyitottak a tornateremben. Az ünnepségen külön köszöntötték a város díszpolgárát, Tanai Károlyné óvodapedagógust.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában