Hátrányos helyzetű tanulókat segítenek

2023.05.10. 17:35

Tableteket kaptak a csöglei, tüskevári, devecseri iskolák

Használt, jó állapotú tableteket kaptak a Devecseri járás általános iskolái.

Tóth B. Zsuzsa

Kovács Zoltán adta át a tabletet Mayer Gábor igazgatónak

Forrás: iskola

Az átadási ünnepségen résztvevőket, a járás iskoláinak igazgatóit Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte, majd Kovács Zoltán országgyűlési képviselő beszédében úgy fogalmazott, hogy állami gondoskodás keretében kapnak olyan tableteket a diákok és pedagógusok, amelyeket a tavalyi népszámlálás során használtak csupán. 

- Még ma is jelentős a hiány ilyen eszközökből, Devecser járásban hozzávetőlegesen tíz millió forint értékben közel hetven ilyen tabletet adunk át az iskolák igazgatóinak, hogy az oktatásban használhassák. Vannak olyan családok, gyerekek, akik főként anyagi okok miatt nem juthatnak hozzá, de a jövő szempontjából nagyon fontos, hogy a diákok a számítástechnika alapjait a tableteken is megtanulják, használni tudják az eszközt, mert az élet számos területén szükség van már rá – mondta Kovács Zoltán. 

Egyházi Andrea elmondta, az eszközöket alsó tagozatos tanulók oktatása céljából osztják ki. 166 tabletet vett át a tankerület és azokat adja elsősorban a második, harmadik évfolyam tanulói számára, de a pedagógusoknak, hogy azokat több osztály is használhassa. Elsősorban azokat az iskolákat részesítik előnyben, ahol alacsony a digitális eszközellátottság, magas a hátrányos helyzetű tanulók száma. Most a csöglei, tüskevári, devecseri iskola kapott tabletet, de további intézmények is kapnak még eszközöket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában