Rendkívüli testületi ülés Várpalotán

2023.05.22. 20:00

Továbbra is kedvező áron vásárolnának

Csoportos közbeszerzés keretében vásárol Várpalota villamos energiát. Így reményeik szerint az elkövetkező két évben továbbra is kedvező áron juthat hozzá a város az intézmények és a közvilágítási hálózat működtetéséhez szükséges áramhoz. Egyebek mellett erről is döntött rendkívüli ülésén a képviselő-testület.

Szabó Péter Dániel

Fontos ügyben hozott döntést a várpalotai képviselő-testület

Fotó: Szabó Péter Dániel

A várpalotai önkormányzat intézményeinek és közvilágítási hálózatának villamosenergia-ellátása fix, kedvező áron biztosított ez év végéig. A hatályban lévő szolgáltatási szerződések alapján a szolgáltató a 2020-ban lefolytatott közbeszerzési eljárásban nyújtott áron biztosítja továbbra is a villamos energiát. Az elmúlt évben végbement villamosenergia-árrobbanás ezért a városi intézmények és a közvilágítás tekintetében nem érintette az önkormányzatot. 

A megkötött villamosenergia-vásárlási szerződések hatálya azonban 2023. december 31-én lejár, így időszerűvé vált a folytatásról is gondoskodni. Az idei évben több önkormányzattal együtt csoportos közbeszerzésben vesz részt a város. Ennek előnye, hogy az elkövetkezendő két évben kedvező áron juthat hozzá Várpalota az intézményei és a közvilágítási hálózatának működtetéséhez szükséges villamos energiához. A rendkívüli ülésen egyebek mellett az ide vonatkozó határozati javaslatot is tárgyalta a képviselő-testület. 

– Lehetőség nyílt arra, hogy önkormányzatunk részt vegyen egy csoportos beszerzésben. A határidő azonban szorít, döntést kellett hozni az ügyben, ezért nem tudtunk várni a jövő heti testületi ülésig. Azt reméljük, hogy a nagyobb árammennyiség miatt a város így kedvezőbb áron juthat a 2024-es és a 2025-ös évre villamos energiához, mintha önállóan folytattuk volna le a közbeszerzést – mondta el kérdésünkre Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere.   

A tanácskozáson több beszámolót is elfogadott a képviselő-testület, köztük a Várpalota Kistérség Többcélú Társulása 2022. évi tevékenységéről és  munkaszervezeti feladatainak ellátásáról, valamint a Térségi Népjóléti Gondozási Központ  ugyancsak az elmúlt évben - a Bakony utca 2. szám alatt - végzett tevékenységéről szóló tájékoztatóját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában