Büntetőcédulák

2023.05.30. 11:00

Újfajta szenvedélynek hódolnak az autósok – drága mulatság!

A szenvedélyek lehetnek károsak, de hasznosak is, mint a gyűjtőszenvedély. Igen ám, de hosszú idő, mire az egyénnél letisztul, mit akar gyűjteni. Antik tárgyat, bélyeget, régi pénzeket? Ugyan, kérem, ez a 21. század, haladjunk a korral!

Benkő Péter

Szép gyűjtemény

Fotó: Benkő Péter

A képen látható „gyűjteményt” nem másból, mint szabálytalan helyen és fizetés nélküli parkolásért sikerült összeszednie egy autósnak: büntetőcédulák! Ez a jövő nagy szenvedélye. Igaz, míg a hagyományos gyűjteményeket pénzzé lehet tenni, ezt nem. Sőt, a tulajdonos pénztárcája bánja – mert bánni fogja!

Az autót Veszprémben, piros zónában láttuk, szélvédőjén közel egy tucat fizetési felszólítással. A rendszámot, de még a típust sem hozzuk nyilvánosságra, de azt eláruljuk, szlovák rendszámú kocsiról van szó. A felszólítások vélhetően napok óta halmozódnak, lassan összejön egy tucat. Parkolóőreink éberek, teszik a dolgukat, nagyon helyesen. Mi pedig hozzátesszük, a gépkocsi kasznija erősen sérült, talán belül is az, netán el sem indul a gép, emiatt kellett letenni. Na de itt, az egész város szeme láttára? Vagy ez az EKF-projekt egyik eseménye, mint közkinccsé tett gyűjtemény, csak nem tudunk róla? Aligha... A rendszám alapján tulajdonosa nemzetközi szinten beazonosítható, így ez az akció sokba fog neki kerülni.

Bár ki tudja… hátha a műszaki hiba, a nyelvi nehézségek vagy más miatt segítségre szorul, tán nem is sejti, hogy a város egyik legdrágább helyén rakta le az autóját. Így azt sem, mibe kerül ez neki.

Nem szép, amit tett, a büntetés természetesen jogos, a „szenvedély” pedig káros, főleg ha majd a késedelmi pótlékok is érkeznek mindezek tetejébe.

Drága befektetés, az biztos! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában