Veol podcast

2023.05.21. 20:00

Veszprémben őrli a búzát az ország egyetlen malomrestaurátora

Faipari technikus és gépészmérnök, de a malmok világában érzi magát a legjobban a műsor vendége, Tamás Péter, aki interaktív látogatóközpontot rendezett be veszprémi malmában.

Komaniczki Zoltán

Tamás Péter

A beszélgetésben szó lesz arról, hogy főként műemlék jellegű gépek, eszközök beszerzésével és felújításával foglalkozik, és különösen a malmok állnak közel Tamás Péterhez. Már az ország több településén is végzett sikeresen malom- és gépfelújításokat, és rendezett be ipartörténeti kiállításokat, de Veszprémben saját malmot vásárolt, amely javában működik. 

Tamás Péter a saját malmában
Forrás: Tamás Péter

Hallhat róla, hogy Péter látogatóközpontnak alakította ki a Fenyves utca 65. szám alatti malomépületet, ahol Veszprém egyetlen épségben megmaradt, működőképes vízimalmában interaktív malomtörténeti kiállításukon idegenvezetéssel megtekinthető a malom teljes szerkezete, amelyet be is indítanak a látványőrlések alkalmával; de a programok között szerepel kézi malmok és egyéb régi eszközök kipróbálása is.

Ez itt a VEOL Podcast Pódium 24. adása. A mikrofonnál Komaniczki Zoltán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában