Királynék földjén

2023.06.08. 14:00

Az EKF évében is fergeteges volt a fesztivál

A Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény hozta tető alá a Kolostorok és kertekben a Fergeteg fesztivált, amely az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozat keretében, a Királynék földjén projekt támogatásával valósult meg kilenc iskola részvételével szerdán.

Juhász-Léhi István

Tíz játékos állomáson várták a gyerekeket az idei Fergeteg fesztiválon

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Porga Gyula, Veszprém polgármestere köszöntötte a rendezvényt, majd köszönetet mondott a helyi családsegítő szolgálatnak azért, amiért évtizedekkel ezelőtt kitalálták azt, hogy a tanév végén, amikor már a gyerekek is a vakációt várják, és a pedagógusok is fáradtabbak, legyen egy olyan találkozó, ahol összejönnek a veszprémi általános iskolások, és jól érzik magukat. 

- Egy igazán különleges év a 2023-as Veszprémben - mondta a városvezető. - Örültem annak, amikor meghallottam, hogy a mai program fókuszába egyrészt a nagyon gazdag történelmi múltú, ezeréves városunk, illetve az EKF került. 

Horváthné Kecskés Diána, a családsegítő központ vezetője elmondta, hogy intézményük közel 20 éve igyekszik minden évben megrendezni a Fergeteg fesztivált.

- Minden évben arra törekszünk, hogy valami egyedi, különleges témát találjunk - fogalmazott. - Az idei évben Veszprém történetének egyik legfontosabb eseményét szeretnénk közel hozni a fesztiválon, ami nem más, mint az Európa Kulturális Fővárosa cím, amire mindannyian nagyon büszkék lehetünk.

Kiderült, tíz állomáson várták a gyerekeket, és minden állomáson olyan játékos vetélkedőt találtak ki a szervezők, amely kapcsolódik az EKF-hez. Az egyik állomás neve például a Királynék földjén nevet viselte, de voltak ügyességi játékok, fejtörők és gyorsasági megmérettetések is, azaz mindenki kihozhatta magából a legjobbat. Hozzátette, az EKF cím számos olyan civil szerveződést hozott létre a városban, melyek segítik azt, hogy a közösségek jobban működjenek Veszprémben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában