Tapolca

2023.06.03. 12:56

Egy nap, ami a pedagógusokról szól

Minden év júniusának első vasárnapján ünneplik a köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozókat. Tapolcán pénteken köszöntötték a pedagógusokat a Tamási Áron Művelődési Központban, köztük külön a nyugdíjba vonulókat, a pályakezdőket és a két gyémántdiplomás tanítót.

Szijártó János

A hatvan évvel ezelőtt végzett Gáncsos Gáborné és Heilingermanné Szabó Anna vehetett át gyémántdiplomát az idei tapolcai pedagógusnapi ünnepségen. Mindkettőjüknek külön gratulált Dobó Zoltán polgármester és Fenyvesi Zoltán tankerületi igazgató

Fotó: Szijártó János

 

Az ünnepség elején Dobó Zoltán polgármester mondott beszédet a pedagógusnaphoz kapcsolódva, azt hangsúlyozva, hogy egész életünket végigkíséri, meghatározza az, amit az iskolában tanítóinktól, tanárainktól kapunk útravalóként. Egyúttal a város nevében megköszönte azt az áldozatos munkát, amelyet folyamatosan végeznek a gyermekek, a felnövekvő generáció, s rajtuk keresztül a társadalom érdekében. Idén két pedagógus kapott díszdiplomát. Hatvan évvel ezelőtt végzett Gáncsos Gáborné és Heilingermanné Szabó Anna is, így mindketten gyémántdiplomát vehettek át a polgármestertől.

A hagyományokhoz híven ezúttal is köszöntötték a nyugdíjba vonulókat. A Tapolcai Kertvárosi Óvodából Hanzmanné Mohos Lívia és Horváth Zoltánné, a Szent Erzsébet Óvodából Zöldy Andrásné fejezi be aktív pályafutását. A tapolcai iskolákból először a Batsányi János Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Tagintézmény két pedagógusát, Antal Lászlónét és Kapy Izabella Máriát búcsúztatták, majd a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Székhelyintézményéből nyugdíjba vonuló Magyar Ferencnét. A Batsányi János Gimnázium és Kollégiumból László Zsoltné és Lesku Miklósné, a Széchenyi István Baptista Középiskolából Őriné Szilvási Anna és Lukács Péter Dániel kezdi meg a nyugdíjaséveket. 

A pályakezdőket is köszöntötték, eszerint a Tapolcai Kertvárosi Óvoda Barackvirág Tagintézményében Istvándi Viktória, a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskolában Kajtárné Illés Zsófia és Bolláné Nagy Ágnes, a Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskolában Hegyi Kevin és Keszler Dávid kezdi meg munkáját. Az ünnepségen a nyugdíjba vonulóktól Fenyvesi Zoltán tankerületi igazgató is elbúcsúzott, az Acro Dance SE színes műsorral működött közre, a program zárásaként tartott állófogadáson pedig Dobó Zoltán mondott pohárköszöntőt. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában