Összetartozunk!

2023.06.06. 11:30

Egységben a magyarság ereje - A nemzeti összetartozás napja Balatonfűzfőn

Összetartozunk! Öröm átélni a nemzeti összetartozás erejét. Csak egyetlen, egységes magyar nemzet létezik. Ezt senki sem veheti el tőlünk, ehhez azonban az kell, hogy tudjunk egymásról. Nagyon fontos, hogy a határokon kívül élő testvéreinkre szeretettel gondoljunk. Voltunk, vagyunk, leszünk!

Kovács Erika

Forrás: képviselői iroda/Gáspár Ákos

Ezt Kontrát Károly országgyűlési képviselő mondta Balatonfűzfőn, a nemzeti összetartozás napja alkalmából rendezett ünnepségen az elmúlt hétvégén, amikor a  város megerősítette a szlovákiai Nagycétény községgel 20 éve fennálló partnertelepülési kapcsolatát. Szanyi Szilvia polgármester kiemelte, hogy együtt ünnepelik és emlékeznek a magyarság egységére, az összetartozásra. – Ez a nap olyan fontos ünnep, amely arra emlékeztet bennünket, hogy a magyar nemzetet összeköti egy közös múlt, nyelv és kultúra. A sokszínűség nem választ el egymástól, hanem gazdagítja kultúránkat, erősíti nemzeti összetartásunkat – hangsúlyozta. Azt mondta, a nemzeti összetartozás napja nem csupán ünnep, hanem jelképezi az elkötelezettséget, hogy megőrizzük, ápoljuk a magyar identitást, támogassuk egymást a nehéz időkben is. A nap emlékeztet arra, hogy bárhol is éljünk a világon, a magyarságunk ereje velünk van, és mindig számíthatunk egymásra.

Beszélt azokról is, akik az anyaországtól távol élnek, illetve az összetartozás erejéről, mely óriási erőforrás. – Együtt nagyobbak vagyunk, és bármilyen akadályt legyőzhetünk, ha összefogunk. Legyenek azok a kihívások gazdasági, társadalmi vagy politikai jellegűek, az összetartozásunk lehetővé teszi számunkra, hogy együttműködjünk, és megoldásokat találjunk. A magyar nemzet ereje nem a széthúzásban, hanem az összetartozásban rejlik, mondta. 

Az ünnepen beszédet mondott Tamás György Erdélyből származó történelemtanár, majd Szanyi Szilvia és Roman Kiác, Nagycétény polgármestere ünnepélyesen aláírta az együttműködési megállapodás megerősítését. Koszorúztak is, majd filmen mutatták be a szlovákiai települést. Szép műsort adott a Balaton Dalkör, a szlovákiai Kadarka Éneklőcsoport, valamint a helybeli diákok és a Bárdos Lajos Vegyeskar. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában