250 darabot helyeznek ki

2023.06.01. 09:00

Elektromos rollerek segítik Ajkán a közlekedést

Schwartz Béla polgármester köszöntőjében kiemelte, a városban szükség van az elektromos rollerekre, ugyanis nagy területen helyezkedik el, és 9 városrészből áll.

Tisler Anna

Schwartz Béla is kipróbálta a rollert

Fotó: Tisler Anna

Az eszköz használatához a kerékpárút a város nagy részén rendelkezésre áll. Május végén adták át a csingeri kerékpárutat, a nyár végén kezdik a tósoki építését, a következő ciklusra a padragi marad. 

A május 31-i átadáson Irmai Krisztián, a Lime Kft. Magyarországi ügyvezetője elmondta, hogy terveik szerint legalább 250 darab eszközt helyeznek ki városszerte, amelyeket a lakossági igény szerint kialakított mikromobilitási pontokon találnak a használók. A rollert a használónak úti céljához legközelebbi pontra kell letennie. Az igénybe vételhez egy okostelefonra letöltött alkalmazás szükséges, amely minden információt tartalmaz. Az ügyvezető köszönetet mondott a város vezetésének az együttműködésért. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában