Különleges program

2023.06.04. 20:46

Felvidéki gyerekeket láttak vendégül a Balatonnál

Különleges balatoni programon vettek részt szlovákiai gyerekek az elmúlt hétvégén, közölte Hebling Zsolt polgármester, a Kelet-Balatoni Térség Önkormányzati Társulás elnöke.

Kovács Erika

Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere a gyerekekkel és az őket kísérő felnőttekkel az Amfiban Fotó: Alsóörsi önkormányzat

Azt mondta, a szlovákiai Zoborvidék és a kelet-balatoni térségek három napos ifjúsági találkozója Alsóörsön kezdődött. Elvitték a gyerekeket egy különleges természeti környezetbe, az Amfiba, ahol felvidéki, helyi és papkeszi gyermekek tekintették meg a gyönyörű helyet, majd ismerkedtek, barátkoztak egymással. -Ők jelentik a partnertelepülési együttműködés jövőjét. A két térség kapcsolata több mint három évtizedes múltra tekint vissza, fogalmazott Hebling Zsolt. A program keretében Balatonfűzfő, Balatonalmádi, Litér és Balatonvilágos adott otthont e fontos eseménynek, ahol rengeteg élményben volt részük a gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában