Legjobbak a legjobbak között

2023.06.08. 19:00

Kihirdették Veszprém vármegye borát

Száraz vörösbor kategóriában az Aklan Családi Pince Cabernet Franc (2020) bora, míg száraz fehérbor kategóriában a MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Zenit (2022) bora nyerte el a 2023. évi Veszprém Vármegye Bora kitüntető címet.

Forrás: Veszprém Vármegyei Önkormányzat

Az erről szóló elismerő oklevelet Polgárdy Imre, a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és Takács Szabolcs, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal főispánja közösen adták át a nyertes borászatok számára az Aklan család lesencetomaji birtokán és a badacsonyi kutatóállomáson.

A Veszprém Vármegye Bora versenyt még 2011-ben hívta életre a kormányhivatal és a vármegyei önkormányzat azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet a vármegye történelmi borvidékeire és az itt élő borászok értékteremtő munkájára. A vármegyei közgyűlés elnöke szerint a bor Veszprém vármegye jellegzetes terméke, igazi „hungarikum”, mely az itt élő emberek hagyománytiszteletét, szakmai hozzáértését és szorgalmát jeleníti meg.

A boros megmérettetésre érkezett nedűkből társadalmi zsűri választotta ki a két kategória legjobbjait. Az egyedi hascímkével ellátott palackokat főként reprezentációs célokra használja fel a vármegyei önkormányzat és a kormányhivatal pl. delegációk látogatása alkalmával. A kategóriák győztesei között az elmúlt időszakban volt már száraz, félszáraz fehérbor, vörös-, rozébor, de félédes, édes bor is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában