Fejlesztés

2023.09.23. 11:30

Lezárult a villamos hálózat felújítása a Pápai Tankerületi Központ hat intézményében

Lezárult a villamos hálózatok felújítása a Pápai Tankerületi Központ hat intézményében. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult fejlesztés eredményeként az általános iskolákban összesen több mint 1200 diák és pedagógus élvezheti a jövőben a korszerűbb körülmények közötti tanulást és tanítást.

Haraszti Gábor

A korszerűsítés Ugodon is lehetővé teszi a minőségi munkavégzést Fotó: Haraszti Gábor

Az iskolák megnövekedett digitáliseszköz-igénye, illetve -használata előre nem látható kihívást jelentett az elektromos hálózatok megbízható működésére nézve. A fogyasztás jelentős részét az elmúlt évtizedekben csupán a világítás biztosítására szolgáló lámpák és fűtési rendszer alkotta, maximum az írásvetítők használata növelte meg minimálisan a terhelést. Mára az infokommunikációs eszközök használata miatti fogyasztásnövekedés az iskolaépületek egy részében szükségessé tette az elektromos hálózatok felújítását, esetenként újratervezését. Egy európai uniós támogatás segítségével a Pápai Tankerületi Központ hat intézményében, a Csóthi Géza-, a Devecseri Gárdonyi Géza-, a Pápai Weöres Sándor-, a Pápateszéri, az Ugodi Német Nemzetiségi Nyelvoktató és az Ihász Gábor Általános Iskolában sikerült az energetikai fejlesztést megvalósítani. 

A beruházásnak köszönhetően az iskolaépületek teljes villamos hálózata megújult. Az érintett helyiségekben a régi rendszer visszabontását követően új, falon kívüli villamos rendszert építettek ki. Alig négy hónapos alatt mind a hat helyszínen határidőre befejeződött a kivitelezés. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában