Közösségi tervezési workshop az egyetemvárosi parkban

2023.09.23. 16:00

Mi kell ahhoz, hogy mindenki elégedett legyen? Egyetértés!

A lakótelepeken élők sokszor gondolják azt, hogy a problémáikat az önkormányzat cselekvőképtelensége vagy a nekik nem tetsző tettei okozzák. Pedig az igazság az, hogy a háttérben legtöbbször a közösség tagjai között feszülő, lappangó, soha ki nem beszélt érdekellentét húzódik meg.

Hankó András

Fotó: Nagy Lajos

Ez nem spekuláció, hanem tény, derült ki mindabból, amit Lukácsházi Gergely, az országban már számos sikeres közösségi tervezési projektet maga mögött tudó Budapest Dialog társtulajdonosa elmondott a Csikász, Csermák és Egyetem utca határolta parkban tartott pénteki workshopon. 

Fotó: Nagy Lajos 

Megtudtuk tőle, hogy a szeptember 4-től 17-ig tartó kérdőívezésen 435-en vettek részt. Ez pedig egyáltalán nem rossz egy ilyen alapvetően csendes, nem túlzsúfolt környéken. A felmérésben szereplő kérdéseket természetesen átgondoltan állították össze, az eredményeket pedig tudományos igénnyel értékelik ki, így kellően tiszta kép alakul ki arról, hogy ténylegesen mit is kívánnak az itt élők. Más kérdés, hogy az óhajok szépen megférnek-e egymás mellett, vagy éppenséggel kizárják-e egymást. Ilyenkor jön be a képbe a személyes párbeszédre lehetőséget adó workshop, ahol a közösségi tervezésben jártas szakemberek közreműködésével összefésülhetők az egymástól eltartó szálak. 

Fotó: Nagy Lajos 

Az eseményt megnyitó Porga Gyula polgármester említette, hogy ilyenek voltak a napokban átadott Táborállás parknál is, mostanára viszont mindenkinek őszinte a mosolya. Az egy igazi közösségi sikertörténet, amelyre mind a lakók, mind a projekt lebonyolítói, mind az önkormányzat tisztségviselői nagyon büszkék lehetnek. Az előjelek alapján úgy néz ki, hogy ez lesz a helyzet az ismert és szeretett zöldterülettel is, ahol jó néhány generáció babakocsiját tologatták már. A közösségi tervezés fázisa december közepén zárul. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában