Mai modern és örökzöld világslágerek csendültek fel

2023.09.20. 20:00

Pápán debütált a svéd katonai zenekar

Nagy siker volt a Swedish Armed Forces Entertainers, vagyis a Svéd Fegyveres Erők Zenekarának pápai koncertje. A héttagú együttes az Esterházy-kastély udvarán először mutatkozott be a közönségnek.

Haraszti Gábor

A közönség együtt énekelte a slágereket a svéd katonákkal

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

Mai modern és örökzöld világslágerek alkották a repertoárt, svéd együttes lévén természetesen az Abba-klasszikusok nem maradhattak ki a programból. Sokan voltak kíváncsiak az egyenruhások előadására, és mint Jonas Lidholm dobostól megtudtuk, a Swedish Armed Forces Entertainers több száz tagból áll, erre az alkalomra heten érkeztek.

– Mindannyian zenészek is vagyunk, így együtt most játszottunk először, kicsit izgultunk is, hogy minden rendben menjen – mesélte a formáció vezetője. – Jól éreztük magunkat Pápán, az emberek kedvesek, a várost is volt szerencsénk megtekinteni, nagyon szép, szerencsére az időjárás is kegyes volt a koncerthez. Néhány nappal ezelőtt érkeztünk a városba, ahol négy alkalommal is felléptünk. Először a QSI Nemzetközi Iskolába látogattunk el, nagyon jól sikerült a nap, a gyerekek örültek nekünk, majd a bázisrepülőtéren dolgozó svédeknek és családtagjaiknak játszottunk, másnap egy 350 fős svéd partin szórakoztattuk a vendégeket, ma pedig az utolsó pápai koncertünkön zenéltünk, ezt követően indulunk haza. Úgy gondolom, nem okoztunk csalódást, mindenhol nagy szeretettel fogadtak minket, és úgy láttam, mindenki jól érezte magát – tudtuk meg Jonas Lidholmtól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában