Köszöntés a rózsakertben

2023.09.11. 07:00

Tizennyolc újszülöttel gyarapodott a település

A hagyományos falunapi programok részeként köszöntötték Nyirád újszülöttjeit szombaton a rózsakertben.

Szijártó János

Tizennyolc újszülöttet köszöntöttek Nyirádon szombaton. Navracsics Tibor úgy fogalmazott, mindez azt jelenti, hogy a településnek van jövője

Fotó: Szijártó János/Napló

A szülőket és az apróságokat először Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő szólította meg. Mint mondta, a tizennyolc újszülött tizennyolc hathatós érvet jelent Nyirád jövőjét illetően. – Egy közösségnek csak akkor lehet jövője, akkor tud gyarapodni, ha gyerekek születnek. És ha jövője van egy településnek, akkor mindene van, hiszen a mindennapos gondok előbb-utóbb megoldódnak. De ha egy közösség létszáma csökkenni kezd, akkor az ott élők már nem terveznek helyben, inkább a költözést irányozzák elő, ami a falu pusztulását vetíti előre. Nyirádon szerencsére nem ez a helyzet, itt a helyi vezetés, a civil szervezetek erős, közösségmegtartó munkát végeztek, s teszik azt ma is. Ez valóban örömteli, hiszen minden megjelenik Nyirádon, amit szeretnénk látni a magyar falvakban – hangsúlyozta Navracsics Tibor. 

A miniszter hozzátette, akár a Magyar falu programot, a családtámogatási rendszert vagy a falusi csokot nézzük, mindegyik azt a célt szolgálja, hogy Magyarország falvai újraéledjenek. Konkrétan azt, hogy a város és a falu közötti választás ne életszínvonalbeli, hanem csupán életmódbeli váltás legyen.

Nagy Gábor polgármester úgy fogalmazott, hogy minden évben ez az egyik legszebb ünnep a településen, mivel eleve a gyerekekről, a jövőről van szó. Másrészt büszkeség, hogy a fiatalok méltónak tartják Nyirádot a letelepedésre, a családalapításra.

Fotó: Szijártó János/Napló

A köszöntők után ebéddel, kiállításmegnyitóval, műsorral folytatódott a program. Ebben közreműködött az Erzsébet Királyné Általános Iskola, a Nyitnikék Óvoda és Bölcsőde, a Kökényvirág Népdalkör, DJ Szatmári és Szakos Andi, a Nyirádi Nyugdíjas és Hagyományőrző Egyesület, a Radio Live Zenekar, a Hangadók, a Soulwave. A műsor Jackson retró bulijával zárult. A falunapi kínálat természetesen számos kísérő programot is tartogatott felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Több más mellett volt légvár, lufibohóc, kézműves vásár, airsoft lövészet, rali-élményautózás, kisvonat, és persze ételben, italban szenvedtek hiányt a résztvevők.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában