2023.09.17. 16:00
Vörös Roland: otthoni szörpkészítésből a Nyárikonyhám

Fotó: Rimányi Zita
Vörös Roland a Nyárikonyhám elnevezésű szörpöket, lekvárokat, zöldségkrémeket készítő házaspár férfi tagja. Nem ő főzi a finomságokat, de ugyanolyan fontos szerepe van, mint feleségének, Vörösné Sándor Kingának. Gyakran együtt látni kettőjüket a veszprémi Óváros téri piacon, ahogy kínálják őstermelői termékeiket - Rimányi Zita újságíró Vörös Rolanddal beszélgetett róla, hogyan lett az otthoni szörpkészítésből a Nyárikonyhám, mi volt az első lépés afelé, hogy már dunsztosüvegek, szörpös üvegek címkéin olvashatjuk a nevet.
Hogyan tud jól együtt dolgozni férj és feleség? Néha kevesebbet vannak együtt, mint azok, akik más-más munkahelyre járnak.
Roland beszél arról, hogyan érdemes nekivágni olyan feladatoknak, céloknak, amik megvalósíthatatlannak látszanak, miért van értele szerinte annak, hogy például a saját ültetésű vadmálnát maguk metszik, leszedik, megfőzik, közvetlenül az elfogyasztójának adják el és valaki jóízűen jóllakik vele.
Természetesen szó lesz a Roland ihlette tárkonyszörp történetéről, Kinga, a feleség konyhájáról és az abból száműzött rosszkedvről. A házi szörpök divatjáról szintén, és újításokról, kapcsolatépítésekről, a piacok hangulatáról. S Roland elmondja, hogy melyik szörpökről, lekvárokról tud ódákat zengeni azok közül, amiket felesége készít. Érdemes az interjúnak erre a részére figyelni, mert különlegességeket említ meg, és ő már csak tudja, mit érdemes megkóstolni Kinga konyhájából.
Veol podcast
- Wood Wide Web - Láthatatlan kapcsolódásaink című kiállítássorozat a plázában
- Repülőrajtot vett a Telekom Veszprém, Everton csele, bajban az Ajka
- Önfenntartó ház épült Veszprém belvárosában
- Foglalkozzunk többet a saját lelkünkkel
- Megújult a Lovassy László Gimnázium sportpályája