Szakképzés testközelből

2023.11.21. 07:00

Kipróbálták a koktélkeverést, a mozaikrakást – Élvezték a nyolcadikosok a Reguly nyílt napját

Több mint száz nyolcadikos érkezett a Pápai Szakképzési Centrum Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégiumába Zircre, az intézmény nyílt napjára. Ezúttal azzal segítették pályaválasztásukat, hogy testközelből ismerhettek meg szakmákat, kipróbálhatták a szakképzés során előforduló feladatokat.

Rimányi Zita

Fotó: Reguly-középiskola

Horváth Attila igazgató lapunknak elmondta, hogy az elmúlt időszakban a bakonyi városban és a környező településen már több iskolában tartottak tájékoztatásokat pedagógusaik, oktatóik osztályfőnöki órákon, szülői értekezleteken, hogy a szakképzésről információkat adjanak. Ezúttal az volt a céljuk, hogy a gyakorlatban is belekóstolhassanak abba a nyolcadikasok. Kipróbálhatták például a koktélkeverést, a kürtőskalács sütését, láthatták az éttermi tálalás módjait, és a szakemberek irányításával többek közt festhettek, mozaikot rakhattak ki. Természetesen a szabadon választható foglalkozások közben az iskola szakembereitől a helyszínen kaphattak válaszokat kérdéseikre.

A nyolcadikosok látogatása alatt az emeleti termekben a szakképzős diákok, a már a Regulyba járók a pályaorientációs napjukon cégek, más foglalkoztatók tájékoztatásait hallgathatták meg, arról szerezhettek információkat, milyen lehetőségeik lehetnek majd a középiskola után. Emellett rendőrségi, a véradással és a múzeumi programokkal kapcsolatos előadásokon vehettek részt. 

A zirci Reguly-középiskolában ötéves technikusi képzést és hároméves szakképzést lehet választani. Technikusi képzés keretében logisztikai technikusnak és kisgyermekgondozó, -nevelőnek lehet tanulni. A szakképzésben különböző ágazatok között lehet választani. Oktatják a gépi és CNC-forgácsoló, a hegesztő, az ipari gépész szakmát, a turizmus-vendéglátáson belül a szakács és a pincér, továbbá a kereskedelmi-értékesítő és a festő-mázoló-tapétázó, valamint a burkoló szakmát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában