Új ultrahangberendezés

2023.11.20. 07:00

Százmillió forintból fejlesztik a zirci járóbeteg-szakellátást

Korszerű eszközöket szerzett be mintegy százmillió forint értékben a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet és az akadálymentesítés terén fejlődött az intézmény.

Rimányi Zita

A lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósította meg a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet 106 millió forintos projektjét. A támogatást a járóbeteg szakellátás fejlesztésére nyerte el.

A zirci kórház 2007. óta nem folytat aktív fekvőbeteg-ellátási tevékenységet, így a járóbetegellátás szerepe a korábbinál hangsúlyosabban jelenik meg. Emellett krónikus és rehabilitációs fekvőbeteg-ellátást és egynapos sebészetet működtet. Az új járóbeteg-ellátó központ 2011-ben létesült, a térségben, az ellátási területén élő mintegy 21 ezer lakosnak nyújt szükség esetén járóbeteg és egynapos szakellátást. A szolgáltatás színvonalának növelése valósulhat meg az említett fejlesztéssel. A projektnek két fontos célja volt. Egyrészt a 12 szakellátáshoz kapcsolódóan eszközök beszerzése, másrészt a járóbeteg-szakellátó épületében az akadálymentesítés fokozása: a lift korszerűsítése, az irányító táblarendszer fejlesztése.

A beszerzés keretében többek között új ultrahang vizsgáló berendezést, szemészeti szakrendeléshez kapcsolódó professzionális vizsgáló eszközöket vettek és terápiás eszközöket a fizioterápia és a gyógytorna bővítéséhez. Továbbá sebészeti, fül-orr-gégészeti kézieszközöket vásároltak. A fejlesztések érintik az intézmény keretein belül működő szakellátásokat: a szemészetet, a neurológiát, a reumatológiát, a kardiológiát, a sebészetet, a fizikoterápiát, a gyógytornát, a fül-orr-gégészetet, a szülészet-nőgyógyászatot, az urológiát és a traumatológiát. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában